How is Google's search engine works

Google’ın Arama Motoru Nasıl Çalışıyor

İyi haber şu ki arama motorları aslında anlaşılması oldukça kolay.Her bir faktörü (yüz veya bin arasında) bilemeyebiliriz, ancak buna da ihtiyacımız yok.Google’ı memnun etmek, daha üst sıralarda yer almak ve daha fazla web sitesi trafiği getirmek için basit bir yöntemle bunu temellere indireceğim .

Ama önce, Google’ın arama motorunun gerçekte nasıl çalıştığını anlatacağım .

Arama motorları interneti nasıl tarıyor?

Bunlar, tüm yeni bilgiler için net olan küçük otomatik programlar veya botlardır.

kim olduğunuzu, ne yaptığınızı ve sizi bulmakla ilgilenebileceklerini öğrenmek için her sayfadaki metne kadar web sitenizde notlar alacaklardır.Ancak  , günün her dakikasında 300-500 yeni web sayfasının herhangi bir yerinde bulunduğunu düşünmek küçük bir başarı değil .Bu yüzden ilk büyük zorluk,  yeni verileri bulmak , ne hakkında olduğunu kaydetmek ve daha sonra bu bilgileri bir veri tabanında saklamaktır.

Google’ın bir sonraki işi, bir arama sorgusu yazdığında bilgileri veritabanında en iyi şekilde eşleştirmenin ve görüntülemenin nasıl olacağını bulmaktır. Yine de ölçeklendirme yine bir sorun haline geliyor.

Google şimdi bir yılda iki trilyondan fazla arama yapıyor . Bu 1999’da yılda sadece bir milyardı.son on yedi yılda kabaca % 199,900’lük bir hacim artışı !Bu nedenle, veritabanındaki bilgilerin doğru şekilde kategorize edilmesi, yeniden düzenlenmesi ve birinin bekledikten sonra bir saniyeden daha kısa sürede gösterilmesi gerekir.

Ve zaman burada işin özüdür. Marissa Mayer’e göre on yıldan uzun bir süredir Google’da çalıştığı zaman Speed ​​kazanıyor.

Google Haritalar ana sayfasının yüklenmesinin (boyutlarını düşürerek) geçme zamanını hızlandırdıklarında, trafiğin yedi gün içinde% 10 ve birkaç hafta sonra% 25 oranında arttığını bildirdi .

Google, arama motoru yarışını kazandı o zaman:

    Daha fazla bilgi bulun ve kaydedin
    Daha doğru sonuçlar alın
    Ve bu iki görevi birden diğer motorlardan daha hızlı yapın

Google’ın tüm bu konuların başından başlayarak atlamasına sebep olan nedenlerden biri sonuçlarının doğruluğu oldu.Gösterdiği bilgiler diğer arama motorlarına göre çok daha iyiydi.Google’a bir şey yazdığınızda, bir  şey bekliyorsunuz demektir. Şehrinizdeki hava durumu gibi basit bir cevap ya da “Google’ın arama motoru gerçekten nasıl çalışıyor?” Gibi, biraz daha karmaşık olabilir.

Google’ın sonuçları, zamanın diğer alternatifleriyle karşılaştırıldığında, bu sorguları daha iyi yanıtladı. Bilgi en iyinin iyisiydi.Ve bu atılım, Google’ın kurucu ortaklarının aslında üniversitede çalıştığı ilk bir teoriden geldi.

Bağlantılar neden önemlidir?

Google’ın kurucu ortakları 1998’de Stanford’da, “PageRank Atıf Sıralaması: Web’de Sipariş Vermek” başlıklı bir bildiri yayınladılar.
Akademik yazılar genellikle bir makalenin aldığı atıf sayısına göre sıralanmıştır. Ne kadar çok aldılarsa, o konuda o kadar otoriter kabul edildiler.Google’ın kurucu ortakları Larry Page ve Sergey Brin aynı “derecelendirme” sistemini web bilgisine uygulamak istediler. Geriye dönük oy kullanmak için vekil olarak kullandılar .  Bir sayfa ne kadar çok bağlanırsa, o konu hakkında o kadar fazla algılanır .

Tabii ki, sadece bağlantı sayısına bakmadılar. Ayrıca , bağlantıyı kimin yaptığını göz önünde bulundurarak kaliteyi de etkilediler .
Örneğin, iki farklı web sitesinden iki bağlantı aldıysanız, bir konuyla ilgili daha fazla ‘otoriteye’ sahip olan daha değerli olacaktır.
Ayrıca  , bir bağlantının kalitesini daha iyi ölçmek için alaka düzeyini de göz önüne aldılar .Şimdi, daha ileri gitmeden önce, lütfen on yıldan daha eski olan kavramlardan bahsettiğimizi anlayın.Bu nedenle, tam olarak ne istediğinizi bulmak için Google’ın birkaç farklı faktör kullanması gerekir.Google bu rastgele veri parçalarını bir araya getirebiliyor. Birdenbire bir araya gelen bir sürü puzzle parçası gibi.

Artık Google, size açıkça “yazılım mühendisi maaşları” sormamanıza rağmen, ne tür “mühendis maaşları” göstereceğini biliyor.Bu, Google’ın şimdi sormadan önce sorularınızı nasıl yanıtladığını da gösteriyor.Bununla birlikte, reklamların altındaki yerel sonuçlar “nereden pizza alacağınızı” sorduğunuzu varsayıyor.En  sağ taraftaki Bilgi Grafiği , hemen hemen her gerçeğe hizmet ediyor ve akla gelebilecek pizza hakkında rakam veriyor.RankBrain, sormadan önce size cevaplar vermek için tüm bu verileri işleyebilir ve filtreleyebilir.

Aramanızı biraz değiştirin (bunun gibi “pizza kulübe” için) ve arama motoru sonuç sayfası (SERP) yeni bilgilerle değişir.

Artık Google’ın arama motorunun gerçekten nasıl çalıştığını biliyorsunuz.Uzman olmanıza gerek kalmasa da, bunun gibi temelleri anlamak, beklentilerinize tam olarak ne istediklerini verebilmenizi daha iyi anlamanıza yardımcı olabilir (böylece daha iyi sıralama ve daha fazla trafik elde edersiniz ).İşte dikkat etmeniz gereken büyük şeylerden birkaçı.

Daha üst rütbeli: İnsanların sorunlarını çözme

İnsanlar, karşılaştığı soruya cevap bulmak için arama dizelerini Google’a yazar.

Bir cevap arıyorlarsa, bir soruları var demektir.

Ve eğer bir soruları varsa, bir problemleri olduğu anlamına gelir.

Demek asıl işin, birisinin problemini çözmek.

Teoride, gerçekten bu kadar basit. Birisinin problemini herkesten daha iyi çözerseniz, daha iyi sıralama ve daha fazla trafik elde edersiniz .

Şimdi birkaç örneğe bakalım, böylece bunun gerçek hayatta nasıl çalıştığını tam olarak görebilirsiniz.

Sıradaki, Google’ın diğer insanlara yardımcı olduğuna inandığı adım adım talimatları içeren bir Anında Yanıt kutusu. Bu yüzden, bu sayfadan hiç çıkmadan lavabonuzu düzeltmeye başlayabilirsiniz!

Aksi takdirde, aşağıda diğer kişilerin sıkça sorduğu sorular var (cevaplarıyla birlikte).

Tüm bunlar şu soruyu soruyor: Bir kullanıcının problemini çözmede yardımcı olabilecek bir şeyi nasıl yaratırsınız?

“Anahtar kelime yoğunluğu”, Google’ın algoritması aptal ve statik olduğunda bir zamanlar ilgili olan eski bir okul taktiğiydi. Ancak bugün RankBrain ile Google sınır çizgisi dahi haline geldi.

Yani tekrar tekrar 1999 gibi anahtar kelime doldurma sadece uzun vadede size zarar verebilir. Ve gördüğünüz gibi, bu birisinin sorununa karşı korkunç bir “cevap” veya “çözüm”.

Bunu söyledikten sonra, bir sayfada özellikle dikkat etmek istediğiniz birkaç yer var.

Örneğin, Başlık Etiketi ve Meta Açıklama bu sayfanın ne hakkında olduğuna resmi bir cevap vermek için Google tarafından kullanılır.

Bunlar, birisi sorgularına yazarken bir SERP’de görünecek olan iki unsurdur.

Sadece mantıklı, o zaman, ana konuyu bu alanlarda kullanmalısınız, böylece herkes sayfanızın tam olarak ne tartıştığını bilir.

Sonuç

Google’ın arama motoru, dünyadaki en karmaşık teknolojilerden biridir.

İnsanlara tam olarak ne aradıklarını ve ne zaman istediklerini vermek için yıldırım hızlarında akılda kalıcı bir veri miktarına sahiptir.

Google’ın reklamcılığının tüm arama ağı reklam gelirlerinin% 78’ini çekmesinin iyi bir nedeni var .

Ancak her şeyi temel bilgilere göre kaynattığınızda, arama motorlarının anlaşılması oldukça kolaydır.

Sadece insanların aradıklarını bulmalarına yardım etmeye çalışıyorlar.

İnsanlar yanıtları bulmak ve çözüm bulmak için Google’ı kullanıyor. Akıllarının tepesinde bir şeyler var ve konuyu günleriyle devam ettirmelerine yardımcı olacak bir cevap bulmak istiyorlar.

Google, tam olarak ne aradığınızı belirlemek için her türlü yerden veri çekerek, özellikle de aradığınız şeyi belirlemek için bunu herkesten daha iyi yapar!